Mijn Reham
Open menu
Bekijk hier het Huizenaanbod
Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham Reham
Aanbod Koopwoningen Een ruim woningaanbod en uitgebreide zoekcriteria. Op deze site van Reham Vastgoed vindt u uw droomhuis snel en eenvoudig. Ons huizenaanbod wisselt vrijwel dagelijks. Bekijk ons aanbod

Hoezo kelderen de huizenprijzen in Zeeuws Vlaanderen?

Het artikel in PZC van 23 augustus 2012 deed mijn wenkbrauwen fronsen. ‘Prijs Zeeuws huis keldert’: ik kan me zo voorstellen dat deze kop zorgde voor enige paniek bij menig woningverkoper.

Dezelfde dag nog kregen we diverse telefoontjes van ongeruste klanten. Na alle negatieve berichtgeving over de woningmarkt nu ook nog eens een opvallende daling van de prijzen in Zeeland! Hoe zat dat met hun huis?

Gelukkig kon ik ze vertellen dat de werkelijkheid naar mijn mening wel wat genuanceerder is. Natuurlijk is er sprake van prijsdalingen, maar er zijn grote verschillen tussen de verschillende regio’s in Nederland. Zo werd onlangs nog becijferd dat sinds 2008 de prijzen van koopwoningen in Zeeuws-Vlaanderen slechts met 5% zijn gedaald – en dat geeft gelijk een heel ander beeld dan de Zeeuwse prijsdaling van 9,1% binnen een jaar. Het zou goed zijn als men de berekenmethodiek in het artikel zou vermelden. Door het hoger aantal verkopen en wellicht in de lagere prijsklassen, krijg je automatisch een uitkomst die lager ligt en het percentage opschroeft! In diverse eerdere berichten, ook in de PZC, werd aangegeven dat Zeeuws Vlaanderen juist ‘het witte raafje’ op de woningmarkt is. Er worden relatief veel woningen verkocht aan klanten uit België, die de woningprijzen, rust en ruimte in dit gebied en de aanwezige faciliteiten erg waarderen! Daarnaast loopt de verkoop van woningen aan Zeeuws Vlamingen ook goed door, zelfs in alle prijsklassen. Natuurlijk is een reële vraagprijs van belang, en daar adviseren wij onze klanten dan ook zo goed mogelijk in.

Door goed in kaart te hebben wat onze verkopers zoeken en wat de wensen zijn van woningzoekers die bij ons staan ingeschreven, zien we op ons kantoor dat elke verkoop ca. 3 vervolgaankopen tot gevolg heeft; we stoppen veel energie en tijd in het maken van dit soort ‘treintjes’, en met resultaat! Onze verkoopcijfers over het eerste twee kwartalen van 2012 laten gelukkig een heel ander beeld zien dan wat in het PZC-artikel wordt geschetst. Wij verkochten in het eerste half jaar 48% meer woningen dan in de eerste helft van 2011. En ons kantoor staat daarin niet alleen: ook van andere collega-makelaars hoor ik positieve geluiden.

Let wel, ik wil niet beweren dat er geen problemen zijn op de Zeeuws Vlaamse woningmarkt; woningen staan gemiddeld veel langer te koop en natuurlijk kan het prijsniveau beter. Maar mede door het gezamenlijk initiatief van makelaars uit Zeeuws Vlaanderen, om over de grens in België meer kopers te vinden, en een creatieve, pro-actieve aanpak richting zowel woningverkopers als –kopers, laten we in Zeeuws Vlaanderen aanmerkelijk betere verkoopcijfers zien dan elders in de regio. En dat kan niet vaak genoeg gezegd en benadrukt worden, zeker in deze tijd.

Fabian du Puy – makelaar Reham Vastgoed

Aug. 2012

De juiste vraagprijs verkoopt een huis

Het zal niemand ontgaan zijn; de woningprijzen zijn in heel Nederland gedaald de afgelopen drie jaar. In Zeeuws-Vlaanderen valt het nog reuze mee; we werden eind 2011 zelfs omschreven als een ‘wit raafje’ op de woningmarkt omdat de woningprijzen hier een lichte stijging lieten zien. Naar mijn mening komt dit o.a. omdat nu, maar ook vorig jaar, de nodige woningen worden verkocht aan Belgische woningzoekenden. De woningprijzen liggen hier lager dan in België. Voor de komende jaren wordt een verdere daling van de woningprijzen voorzien. Ook in Zeeuws Vlaanderen zal deze trend waarschijnlijk zichtbaar worden, al zal de daling niet zo hevig zijn als in de rest van ons land om eerdergenoemde reden. In deze zogenaamde ‘kopersmarkt’ is het echter zaak een scherpe vraagprijs vast te stellen; mijn ervaring is dat een scherpe vraagprijs een snellere verkoop in de hand werkt en uiteindelijk meer oplevert.  Een te hoge vraagprijs schrikt af en kan er toe leiden dat er geen vraag is naar bezichtigingen.

Lees meer...

Goed onderhouden huis verkoopt echt sneller!

Het is een feit; een goed onderhouden huis ligt beter in de markt. De keuze is groot op dit moment en kopers kiezen eerder voor een huis waar geen achterstallig onderhoud aan zit. Dit klinkt logisch, maar toch komen wij in de praktijk vaak tegen dat verkopers de toegevoegde waarde van een goed onderhouden huis onderschatten.  Vaak zien ze de kleine gebreken en achterstallig onderhoud in hun eigen huis niet meer. Maar dit zijn juist kleine dingen die kopers snel opvallen en dus afbreuk doen aan de presentatie van je woning!

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg periodiek een update van nieuwe woningen en nieuws.