Mijn Reham
Open menu
Bekijk hier het Huizenaanbod

slider algemeen2

Je bent op zoek naar een huis en hebt een afspraak gemaakt voor bezichtiging van een woning die te koop staat. Tijdens zo'n bezichtiging zijn er heel veel dingen waar je op zou moet letten, maar die je op dat moment soms net over het hoofd ziet. Daarom hebben wij de Reham Checklist Bezichtiging gemaakt. Zo vergeet je de belangrijkste zaken niet en kan je achteraf je aantekeningen rustig teruglezen.

Download hier de Reham Checklist Bezichtiging

Uit ervaring weten we natuurlijk waar je op moet letten tijdens een bezichtiging. Daarom hebben we hier alvast een paar tips voor je. Veel succes met de bezichtigingen en hopelijk vind je snel jouw droomhuis.

Je bent binnen!

Bekijk het hele huis, dus van de zolder tot aan de kruipruimte. Vergeet ook de inbouwkasten niet. Let goed op zaken als vochtplekken en scheuren. Vraag de makelaar ook naar oorzaken daarvan en van andere oneffenheden die je tegenkomt.

Let in ieder geval goed op deze punten:

 1. De indeling van de woning. Voldoet die aan je wensen? Kan je deze evt aanpassen met bijv. een verbouwing?
 2. Bekijk de lichtinval: wanneer heb je zon in welke ruimtes, hoe is de tuin gelegen;
 3. Gehorigheid: luister goed of er buitengeluiden doordringen van de straat of de buren;
 4. Afwerking van deuren en ramen: hoe is het daarmee gesteld?
 5. Hoe ziet het dak eruit en is de woning goed onderhouden?
 6. Is er sprake van erfdienstbaarheden op woning/tuin (bijv. recht van overpad)
 7. Als je toestemming krijgt van de eigenaar of de makelaar: neem foto’s. Dan kan je thuis alles nog eens rustig nakijken.

In de buurt

Kijk niet alleen naar de woning, maar zeker ook naar de buurt! Past die bij jou? Check daarom ook zeker de buurt en let op de volgende punten.

 1. Welke voorzieningen zijn er in de omgeving? Welke vind jij belangrijk?
 2. Is het een rustige of drukke wijk? Rijden er veel auto's?
 3. Zijn er voldoende parkeerplaatsen?
 4. Hoe worden de huizen in de buurt onderhouden?

 

Op zoek naar een woning maar wil je ook jouw eigen woning verkopen? Ben je op zoek naar een makelaar in gemeente Terneuzen, Hulst of Sluis? Wij kennen de Zeeuws-Vlaamse huizenmarkt als geen ander en komen graag vrijblijvend bij je langs. En je krijgt ook nog eens een gratis waardebepaling van je woning.