Mijn Reham
Open menu
Bekijk hier het Huizenaanbod

slider algemeen1

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar van diverse kanten klinken heel voorzichtig de signalen dat de woningmarkt over de zwaarste dip is. In het Kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank bijvoorbeeld spreekt de bank de verwachting uit dat de bodem van de woningmarkt vrijwel bereikt is. Vanaf volgend jaar zouden de huizenprijzen kunnen gaan stabiliseren.

De Rabobank komt tot deze verwachtingen omdat er een einde is gekomen aan de daling van de huisverkopen. Ook neemt het tempo van de prijsdalingen af. Niet alleen de Rabobank is gematigd positief. Ook de Vereniging Eigen Huis (VEH) signaleert via haar Eigen Huis Marktindicator dat het vertrouwen op de woningmarkt afgelopen mei het sterkst is gestegen sinds de eerste metingen van de VEH, circa negen jaar geleden. De marktindicator steeg met zes punten naar 63. De VEH spreekt over een trendbreuk. Dit zou kunnen betekenen dat de negatieve spiraal is doorbroken.

Gunstige ontwikkelingen
Ook de makelaars van Reham Vastgoed verwachten dat de huizenmarkt zal aantrekken. Zij wijzen daarvoor onder andere op de huurprijzen die komende tijd naar verwachting sterk zullen stijgen. Kopen wordt daardoor steeds aantrekkelijker. Daarnaast zijn de huizenprijzen inmiddels zodanig ‘gecorrigeerd’ dat de verhouding huisprijs en besteedbaar inkomen steeds gunstiger wordt.  Tot slot zijn de hypotheektarieven historisch laag en is de onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek voorlopig is voorbij.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg periodiek een update van nieuwe woningen en nieuws.