Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs

Een nieuw gezicht! Peter de Caluwé versterkt team Reham

Met de komst van Peter de Caluwé is er een ervaren adviseur in huis gehaald die kopers op de woningmarkt gaat helpen met een onafhankelijk advies voor een hypotheek. Hoezo onafhankelijk advies? Reham is namelijk niet gebonden aan één of een paar hypotheekverstrekkers. De kracht is juist dat we een heel pallet aan hypotheekverstrekkers hebben waaruit de klant kan kiezen.

Wat is er zo leuk aan het vak hypotheekadviseur? “Het mooie aan mijn vak is het sociale contact met mensen. Als ik mensen echt kan helpen, met mijn kennis en inlevingsvermogen, bij een belangrijk moment in hun leven door het kopen van een eerste huis of een andere woning dan geeft dat echt voldoening in je werk”, vertelt Peter enthousiast.

“Ik hoor dan ook vaak terug van klanten dat ik juist in simpele en begrijpelijke taal kan uitleggen waarom bepaalde stappen en keuzes genomen worden. Een hypotheek en alles wat daarbij komt kijken, is best lastige stof. En met alle fiscale regels maakt het nog moeilijker.”

Welke trends zie je op de hypotheekmarkt? “Natuurlijk valt op dat de afgelopen maanden de hypotheekrente flink is gestegen. Daarnaast zie je dat de hoge prijzen invloed heeft op de financiën van de mensen en de keuzes die ze (moeten) maken. Hierdoor is een hypotheek die bij de gezinssituatie past ook steeds belangrijker.

Mijn rol hierin is om de klanten wegwijs te maken in tal van mogelijkheden die er zijn, denk bijvoorbeeld ook aan energiebesparende maatregelen. Dus niet alleen adviseren over de financiering over de verbouwing van de badkamer maar ook de financiering rondom de isolatie van het dak, Triple-beglazing of de warmtepomp. Daarmee geef ik juist een veelzijdig advies in begrijpelijke taal aan de klant.”

De 49-jarige Peter wordt ondersteund door Claudia Vos als adviseur verzekeringen binnen het team Hypotheken. Peter de Caluwé is te bereiken op 06 45 54 17 93 of mail naar peter@reham.nl