Mijn Reham
Open menu
Bekijk hier het Huizenaanbod

slider algemeen1

LTV (Loan-to-Value) naar 100%

Door: Sonja van Broekhoven Op: 07-12-2017

Om te bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen, wordt een inkomenstoets gedaan. Dit wordt loan-to-income (LTI) genoemd. Daarnaast mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan een bepaald percentage van de waarde van het huis. Hierdoor is de hoogte van de hypotheek steeds meer in verhouding met de waarde van het huis. Dit wordt loan-to-value (LTV) genoemd. In 2017 mag de maximale hypotheek 101% van de waarde van de woning bedragen. In 2018 wordt dit dus verlaagd naar 100%.

Lees meer...

Grens NHG-hypotheek in 2018 opnieuw omhoog

Door: Sonja van Broekhoven Op: 07-12-2017

Wie in 2018 een woning tot € 265.000 koopt, komt in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee stijgt de kostengrens voor de garantie met 8%. (Dit jaar ligt de grens op € 245.000).
Als je in energiebesparende maatregelen wilt investeren kan volgend jaar ruim € 15.000 extra onder de NHG geleend worden. De kostengrens komt dan op € 280.900.

Lees meer...

Is jouw woning al winterklaar?

Door: Sonja van Broekhoven Op: 13-11-2017

Zo nu en dan tikt de nachttemperatuur al eens het vriespunt aan. Wind en kou kunnen soms hevig tekeer gaan op je woning. Wij hebben een aantal tips om je huis en tuin winterklaar te maken.

 

Lees meer...

Week van de Veiligheid: Tips om je woning veiliger te maken

Door: Sonja van Broekhoven Op: 11-10-2017

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. De week van de veiligheid is daarom hét moment om veiligheid onder de aandacht te brengen.

Vandaar dat we je graag een aantal tips geven voor simpele maatregelen die je zelf kunt nemen.

Lees meer...

Verkoop van je huis door Reham of toch zelf doen? Bij Reham kan het allebei

Door: Jochem Get-Agrip Op: 06-10-2017

Ja, je leest het goed. Vanaf nu kan je ook bij ons terecht als je je woning zelf wilt verkopen. We introduceren namelijk een nieuwe dienst: Reham' t Zelf! Je combineert je eigen tijd en energie met het netwerk van Reham.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg periodiek een update van nieuwe woningen en nieuws.