Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs

10 Tips bij het bezichtigen van een woning

Yes, je hebt een bezichtiging gepland voor jouw potentiele droomhuis! Dit is niet alleen spannend, maar ook heel erg leuk: wie weet zet jij straks al de eerste stappen in jouw nieuwe huis! Wij merken vaak dat huizenzoekers door hun enthousiasme niet goed weten waar ze nu allemaal op moeten letten bij het bezichtigen van een woning. Want er komt heel wat kijken bij de zoektocht naar een geschikte woning: wij bereiden je hier graag op voor! 

Als jij nu al aan het wegdromen bent over jouw nieuwe thuis, is onze checklist bij bezichtiging een handig geheugensteuntje om op zak te hebben. Zo vergeet je bij een bezichtiging in je enthousiasme niet naar de serieuze zaken te kijken en heb je oog voor de belangrijke aspecten van de woning. Zo zie je niets over het hoofd! Maar het blijft niet bij deze handige checklist. Wij hebben nog veel meer tips voor jou als je een woning gaat bekijken! Deze tips hebben we voor je gebundeld in een handig e-book: 10 tips bij het bezichtigen van een woning. 

We geven je alvast drie tips uit dit e-book. 

Tip 1: Kijk zelf goed rond | Word je rondgeleid door de verkoopmakelaar? Vergeet dan niet dat je zelf ook goed rond mag en moet kijken. Neem de verschillende kamers in je op en loop door alle ruimtes heen, jij bent ten slotte diegene die in het huis gaat wonen. 

Tip 2: Bekijk wat er mogelijk is met de ruimte en indeling | Is het huis niet wat je ervan had verwacht? Dit betekent niet meteen dat je het moet afschrijven, wij adviseren jou graag over de mogelijkheden om bijvoorbeeld te verbouwen. Eén ruimte biedt ontzettend veel mogelijkheden, dus probeer het ook vanuit dit perspectief te zien. 

Tip 3: Check de staat van het schilderwerk en de kozijnen | Vergeet de buitenkant niet! Hoe belangrijk is een tuin of balkon voor jou en wat is de staat van het schilderwerk, zowel binnen als buiten? Als de bewoners hierin hebben geïnvesteerd, zal de rest van het pand hoogstwaarschijnlijk ook goed verzorgd zijn.

Met deze handige tips voor de bezichtiging geven we je graag de handvatten om je te focussen op hetgeen dat er echt toe doet: namelijk het vinden van jouw toekomstige thuis!

Lees alle tips in ons e-book 10 tips bij het bezichtigen van een woning

Download gratis e-book