Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Fabian du Puy

Fabian du Puy

De Zeeuws-Vlaamse woningmarkt is op stoom!

De woningmarkt staat volop in de belangstelling. Na jaren van mineur staan kranten en tal van nieuwssites vol met positieve verhalen over de toenemende vraag, oplopende verkoopprijzen en de stijging van het aantal transacties. En, over de vermeende uitzonderingen die van toepassing zouden zijn op de regio Zeeuws-Vlaanderen.

De Zeeuws-Vlaamse huizenmarkt: richting kopersmarkt

Natuurlijk toets ik dergelijke berichten altijd aan onze eigen, dagelijkse praktijk. Zo kan ik niet anders constateren dan dat het aantal transacties óók in sommige plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen sterk stijgt. Dit zie ik met name in Terneuzen, Axel en Hulst. Maar, ook in de dorpen en de kleine kernen gaan de verkopen steeds vlotter. En hoewel kranten soms anders beweren, zie ik ook in deze regio de verkoopprijzen oplopen, zéker bij bepaalde woningtypes

Om die reden is dit nog steeds een prima moment om je huis te verkopen en volgende stap te maken in je ‘wooncarrière’. De prijzen stijgen en voor potentiële kopers is de rente nog steeds aantrekkelijk laag.

"Met het doe-het-zelf-pakket Reham ’t Zelf bieden we woningeigenaren een prettige mix van veel zelf doen en gebruikmaken van onze expertise."

-

Woningzoekers: grijp je kansen!

Wil je een woning kopen, dan moet je, ook in Zeeuws-Vlaanderen, alert zijn op kansen. Een opvallende trend is namelijk dat woningzoekers bovenop de woningmarkt zitten. Ik meet dat af aan de vele reacties die wij via onze Facebook pagina ontvangen als we nieuwe woningen presenteren aan onze volgers, de  ‘followers first’. Dat zijn dus reacties die binnenkomen vóórdat de woningen überhaupt online staan op onze website! Het is duidelijk dat wie er snel bij is, meer kans heeft om zijn droomhuis te vinden.

Een tip voor alle woningzoekers: Zorg dat je geen bericht mist en als eerste weet dat er een nieuwe woning op de markt is. Wij maken het je makkelijk. Geef bij Facebook aan dat je berichten van de Facebookpagina van Reham als eerste in je newsfeed wilt zien en je mist geen huis.

Zelf je huis verkopen – met onze hulp?

Of laat je het Reham allemaal regelen? Nu het kopen van een woning in trek is en door de grote vraag de verkoop soms makkelijk lijkt te gaan, is er een toenemend aantal woningeigenaren dat de woning wil verkopen zónder tussenkomst van een makelaar. Hoewel die behoefte in Zeeuws-Vlaanderen tot op heden niet wijd verbreid is, spelen wij daar wel op in. Met het doe-het-zelf-pakket Reham ’t Zelf bieden we woningeigenaren een prettige mix van veel zelf doen en gebruikmaken van onze expertise. Daarnaast blijft onze complete dienstverlening onverminderd in trek.

Wij ontzorgen op een prettige manier. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt eens te meer uit de titel die we afgelopen maand wonnen: Makelaar van het jaar Provincie Zeeland en derde in de landelijke competitie. Dit onderstreept dat onze klanten volop tevreden zijn met de toegevoegde waarde van onze persoonlijke werkwijze en onze kennis van de regionale woningmarkt. We zijn ook dit jaar weer super blij met en erg trots op alle stemmen en mooie reviews die we bij deze verkiezing kregen van onze klanten.

Eindsprint

Met dit in het achterhoofd maken mijn collega’s en ik ons op voor een eindsprint naar het einde van het jaar. Het heeft er alle schijn van dat Reham een nieuw record van het aantal verkochte woningen gaat neerzetten. We gaan ervoor!