Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Fabian du Puy

Fabian du Puy

Overtuigd! De 3D woningpreview wérkt!

Je kent ze vast: mensen die met een VR-bril op de meest spannende avonturen beleven. In een virtuele wereld beklimmen ze wolkenkrabbers, vechten ze met leeuwen of landen ze op de maan. Te gek natuurlijk. 3D had al langer mijn interesse maar tijdens de Inman Connect in New York (het grootste vastgoedcongres ter wereld) werd nog eens extra bevestigd dat 3D / Virtual Reality in de toekomst nog een veel belangrijker rol zal innemen in de makelaardij.

Wij geloven in de vele voordelen die 3D/Virtual Reality biedt en doen daar als Reham Makelaars en Taxateurs uiteraard aan mee hier in Zeeuws-Vlaanderen. We zijn overtuigd van de extra’s die het zowel de woningzoekers als de woningverkoper biedt.

Het bouwen van een compleet nieuwe, virtuele wereld gaat misschien een stap te ver. Maar met de inzet van 3D-technologie komen we heel dichtbij. Hiermee presenteren we woningen in 3D. Je kunt het een beetje vergelijken met Google Streetview. Vanaf de voordeur tot bovenaan de zolder kun je zelf door de woning ‘lopen’. Linksom, rechtsom, naar boven of beneden; je maakt als woningzoeker je eigen keuzes en kijkt daar waar je benieuwd naar bent. Zo vaak je wilt. Geloof me, dit komt al aardig in de buurt van het echte VR gevoel. Voor deze ‘Reham 3D ervaring’  heb je geen VR bril nodig en je hoeft ook niet bij ons op kantoor te komen. Je kan gewoon via je smartphone, tablet, laptop of desktop in 3D de woning bekijken. Een prachtige techniek!

Optimale voorbereiding

Met deze online 3D-woningpresentaties maken we een ‘online bezichtiging’ opvallend realistisch. Het is niet alleen een geweldige belevenis, maar ook buitengewoon zinvol. Zo kun je als woningzoeker vooraf nóg beter bepalen of een woning aan je wensen voldoet. Waar mensen normaal vijf tot tien woningen ‘live’ zouden bezoeken, vermindert deze techniek die aantallen aanzienlijk. En omdat de vrije tijd van de meeste mensen schaars is, is dit pure winst. Dit geldt voor de woningzoekers, maar natuurlijk ook voor de verkopers. Met een online 3D-presentatie weten ze dat de belangstellenden al van boven tot onder door hun woning zijn gelopen. Alleen of samen en desnoods al met degene die hen bij hun woningaankoop begeleidt! Het kan allemaal. In de woningpreview hebben ze de ruimtes, de sfeer en verhoudingen al ervaren. Ik zie het heel duidelijk terug bij de woningen die een 3D presentatie hebben op onze website: iedereen die nu een afspraak voor een bezichtiging maakt, is echt serieus geïnteresseerd.

Groter bereik en tijdbesparend

Het spreekt voor zich dat onze online 3D-woningpresentaties op iedere plaats en ieder moment bekeken kan worden. Zo met je smartphone vanuit je luie stoel. Hiermee maken we het verkoopproces nog efficiënter, zowel voor de koper als de verkoper. De koper kan nóg gerichter selecteren welke woningen hij wil bezichtigen. De verkoper op zijn beurt hoeft minder tijd te steken in allerlei woningbezichtigingen. De bezichtigingen die er zijn, zijn gegarandeerd serieus. Het is vervolgens aan mij en mijn collega’s om deze serieuze interesse om te zetten in een serieus bod.

Snel resultaat

Op onze website verkoop.reham.nl/3D staan de eerste woningen met een 3D woningpresentatie. We hebben deze herkenbaar gemaakt met een 3D teken. Het is leuk om te zien dat het enthousiasme van Koen en mij aanstekelijk werkt. Ook ons team vindt de 3D mogelijkheden geweldig. De reacties die we krijgen van onze klanten, zowel mensen die komen bezichtigen als onze woningverkopers, zijn positief. En het mooiste is dat de resultaten er al zijn. Een van de eerste woningen met 3D presentatie was in no-time verkocht.

Wil je meer weten over 3D woningpresentaties? Stuur me een mailtje via fabian@reham.nl of neem contact op met kantoor 0115-432514.

Reham: dé 3D makelaar van Zeeuws-Vlaanderen.