Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Fabian du Puy

Fabian du Puy

Sas van Gent is méér dan carnaval alleen

Eerlijk is eerlijk, Sas van Gent is voor mij, net als voor veel anderen, synoniem voor carnaval. Ik heb tal van goede herinneringen aan deze ‘Betekoppenstad’. Ook vanwege mijn werk kom ik er regelmatig. Daarbij valt me steeds weer op hoe prettig je in Sas van Gent kunt wonen. Er zijn tal van aantrekkelijk winkels en supermarkten, de horeca is meer dan goed, er is een basisschool en volop natuur. En dat ook nog eens bijna op de grens met Vlaanderen.

Daarbij valt me steeds weer op hoe prettig je in Sas van Gent kunt wonen. Er zijn tal van aantrekkelijk winkels en supermarkten, de horeca is meer dan goed, er is een basisschool en volop natuur. En dat ook nog eens bijna op de grens met Vlaanderen.

Afgelopen maand nog boekten we opnieuw een verkoopsucces in Sas van Gent: een woning werd binnen een maand verkocht! Geweldig, zowel voor de kopers als de verkopers. De omloopsnelheid van woningen is dit jaar hoog, en Sas van Gent doet daar dus niet voor onder.

Sas van Gent: school en veel verenigingen

Woningen die momenteel bijzonder populair zijn, zijn tussenwoningen, hoekwoningen en 2-onder-1-kapwoningen. Ook in Sas van Gent zijn die volop beschikbaar. Prettige, ruime woningen waar gezinnen met kinderen heerlijk kunnen wonen. Want wie de moeite neemt om Sas van Gent echt te leren kennen, ontdekt een levendig stadje met tal van voorzieningen. Op basisschool De Statie maken kinderen eenvoudig vriendjes en vriendinnetjes. En lukt het daar niet, dan zéker wel op bij één van de vele (sport-) verenigingen: voetbal, zwemmen en waterpolo, schaken, wielrennen en natuurlijk de carnavalsverenigingen. Pret voor tien, dat is zeker!

Actieve ondernemers

Zelf ben ik onder de indruk van de gedrevenheid waarmee tal van ondernemers Sas van Gent op de kaart zetten. Er is regelmatig iets te doen en de kwaliteit die de winkels en bedrijven bieden, vind ik opvallend hoog. Een middagje Sas van Gent is zo gek nog niet. Lekker winkelen, heerlijk eten en even uitwaaien aan de kop van het Kanaaleiland. De 'nostalgische' haven met de gerestaureerde bruine vloot is super om te zien! Als je écht tijd hebt, moet je zeker het Industrieel Museum eens binnenstappen. Geweldig om samen met je kinderen of kleinkinderen de industriële geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen te ervaren. Die industrie lijkt Sas van Gent soms parten te spelen. Veel mensen vragen mij naar de vermeende stankoverlast van de nabij gelegen fabrieken. Ik woon er zelf niet, maar als ik afga op alles wat ik van de inwoners zelf hoor, is dat zij dit niet of nauwelijks ruiken. Dat snap ik. Bovendien, de wind staat maar af en toe over de stad en schadelijk is het niet.

Uitstekende locatie

Zo vlak op de grens met Vlaanderen, is Sas van Gent naar mijn idee een goede woonkeuze. Zeker voor Vlamingen die goedkoop willen wonen, of voor Nederlanders die in de omgeving van Gent hun werk hebben. Ik zou het in dat geval wél weten. Een huis in Sas van Gent en vaste tafel in één van de vele restaurants ;-)