Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Koen Hamelink

Koen Hamelink

Zaamslag is divers en veelzijdig

Het Dorpsfeest in Zaamslag ligt nog vers in mijn geheugen. Wat een feest! Wie er bij was, heeft ervaren dat Zaamslag veel te bieden heeft. Zaamslag is divers en veelzijdig en het is net om die reden een heerlijk dorp om te wonen. En in mijn geval ook om te werken.

Misschien ben ik niet helemaal objectief. Ik ben tenslotte geboren en getogen op 't Durp. Na vijftien jaar elders te hebben gewoond, pak ik straks onze Reham Verhuisbus om me hier weer terug te vestigen. Een weloverwogen keuze. En om dezelfde reden zoals voor zoveel andere (jonge) gezinnen. Zaamslag is voor kinderen een fantastische plek om op te groeien. Uitstekende voorzieningen; een uitgebreid winkelaanbod, een openlucht zwembad, diverse sportfaciliteiten, talrijke verenigingen en een goeie basisschool. Kortom, alles wat je als ouders voor je kinderen én voor jezelf wenst!

Aantrekkelijke woningen

Ook de huizenvoorraad is opvallend divers. Van een karakteristieke jaren twintig woning tot een modern nieuwbouwhuis en alles wat er tussen zit, en dat ook nog eens in iedere prijsklasse. Daarom vinden zowel gezinnen, ouderen als starters hier vaak een passende woning. Die diversiteit aan inwoners zorgt ervoor dat iedereen zich hier thuis kan voelen. Mijn collega's Ellen, Zarah en Senna zijn hier, net als ikzelf, opgegroeid en wonen en werken er met veel plezier. Dagelijks merk ik dat ook Zaamslag profiteert van de weer flink aangetrokken woningmarkt. Dit jaar hebben we hier al een tiental woningen verkocht en hebben we altijd een aantal aantrekkelijke woningen in portefeuille.

Ruimte om te ondernemen

De keuze om ons makelaarskantoor in Zaamslag te vestigen is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Logisch gezien onze achtergrond misschien maar toch een bewuste keuze. Zaamslag ligt centraal en is goed bereikbaar, ideaal wanneer je als makelaar in heel Zeeuws-Vlaanderen actief bent. Dat geldt natuurlijk voor iedereen die voor zijn werk moet reizen. Ondernemen op het dorp is sowieso een opvallend fenomeen. Dit dorp bruist echt van ondernemerschap; de detailhandel, horeca, bouwondernemers en diverse dienstverleners floreren in Zaamslag. Iets wat niet in iedere kleinere kern vanzelfsprekend is. Hier mogen we best een beetje trots op zijn.

Volop kansen

Natuurlijk vergt de leefbaarheid van een dorp inzet en betrokkenheid. En daar ontbreekt het hier zeker niet aan. Het is geweldig om te zien hoe tal van activiteiten gedragen worden door enthousiaste vrijwilligers en gesteund worden door de plaatselijke ondernemers; T' Dorpsfeest Zaamslag, De ronde van Zaamslag, Avondvierdaagse, Herfstfeesten op De Griete, de Nacht van Zaamslag en Deur 't Durp, om maar eens wat evenementen te noemen. Ook de voetbalvereniging is een bloeiende club die zowel voor kinderen als volwassenen een belangrijke plaats in het dorp inneemt en verschillende activiteiten organiseert.

Zo blijft Zaamslag het dorp dat ik als kind al zo waardeerde. Heerlijk veel ruimte, een prettig gevoel van saamhorigheid, veiligheid en volop kansen om jezelf te ontplooien.