KOOP | VERKOOP | HYPOTHEEK | Paulien Smulders vertelt

Wanneer je na 40 jaar besluit je huis te verkopen, komt er veel op je af. Bert en Paulien schakelden Reham in voor de verkoop, aankoop en voor de hypotheek van hun huis. “Alles onder één paraplu” zoals Paulien zegt.

“Wij woonden op een buitenverblijf, een oud boerderijtje, welke we 40 jaar geleden hebben gekocht. Mijn man en ik hebben altijd in het onderwijs gewerkt en daardoor hadden we veel tijd in de vakanties om te werken in de tuin. Door de jaren heen hebben we het huis opgeknapt en gerenoveerd. We hebben altijd met veel plezier in ons mooie buitenverblijf gewoond en enorm genoten van onze grote tuin. We hebben de nodige uurtjes dan ook wel doorgebracht in onze grote moestuin, in de schapenweide en bij de kippen. Eigenlijk hebben we hier gewoon altijd met veel plezier gewoond, maar we worden ouder en het onderhoud van de tuin werd toch lastiger; het werd allemaal wat te veel. We hadden hier zeker nog een paar jaar kunnen blijven wonen, maar we hebben toch in 2020 al besloten om ons huis te verkopen en om kleiner te gaan wonen.” 

De kogel was door de kerk: Paulien en Bert gingen hun huis verkopen. Wanneer jij net als hen al 40 jaar in hetzelfde huis woont, heb je nooit te maken gehad met makelaars, dus waar begin je dan?  

“We hadden wel al een nieuw huis op het oog en dus was het belangrijk dat we ons eigen huis lieten taxeren. We wilden weten wat de waarde van ons huis was en hoeveel we te besteden hadden. We hebben naar twee makelaars gebeld, waaronder Reham. Reham werd aan ons geadviseerd door vrienden en we hebben Fabian vervolgens laten langskomen bij ons thuis. We kregen meteen een goede indruk van Fabian en Reham. Hij was rustig en wij kregen de kans om ons verhaal te doen. Hij heeft alles even bekeken en stuurde ons de dag erna al een taxatierapport. Op dat moment waren we ook bezig met de koop van ons nieuwe huis, maar dat vonden we best lastig. We hebben Fabian dan meteen gebeld en hem ook ingeschakeld als aankoopmakelaar.” 

In het begin vonden we het best wel spannend dat er mensen in ons huis kwamen kijken, maar Senna koppelde dat heel goed en netjes terug met een telefoontje of een mailtje. Dat stelde ons wel gerust.

- Paulien Smulders

Wanneer je jouw huis te koop zet, komen er veel zaken bij kijken. Plus je hebt zelf ook bepaalde verwachtingen bij de verkoop van je huis. Dat begrijpen wij; daarom kijken we altijd naar de beste aanpak voor de verkoop van jouw woning. 

“De verwachtingen bij de verkoop van ons huis zijn meer dan waargemaakt. Reham zit ook op de Belgische markt en voor een woning in een grensdorp als Koewacht is dit wel belangrijk. Dat was voor ons toch wel een pluspunt. De 'bieden vanaf prijs' gaf ons ook een stukje zekerheid van de minimale prijs die wij zouden krijgen voor ons huis. Daarnaast vonden wij het belangrijk dat de nieuwe bewoners er met net zoveel liefde als wij zouden gaan wonen.” 

Voor de bezichtigingen is er een styliste bij ons langs geweest en we moesten dus wel een aantal zaken veranderen in en om het huis. Ze gaf handige tips en we begrepen ook wel dat het bijvoorbeeld beter is om geen persoonlijke spullen in een huis te zetten wanneer je het wilt verkopen. We hadden daarnaast advies gekregen over hoe we de kamers konden indelen. Deze adviezen hebben we dan ook opgevolgd. Vervolgens is er een fotograaf langsgekomen en is er een 3D opname gemaakt van de woning. De presentatie op de website zag er prachtig uit.  

Er zijn best wel wat kijkers – bijna 25 - geweest voor ons huis en eigenlijk vonden we het wel fijn dat we daar niet bij waren. Reham heeft dit allemaal goed opgepakt, we hadden hier voornamelijk contact over met Senna. Zij gaf ook een positieve indruk; alles kwam goed en ze zou ons bellen om ons op de hoogte te houden. In het begin vonden we het best wel spannend dat er mensen in ons huis kwamen kijken, maar Senna koppelde dat heel goed en netjes terug met een telefoontje of een mailtje. Dat stelde ons wel gerust.  

Al binnen een maand was ons huis verkocht, boven onze verwachting. Het ging eigenlijk allemaal heel snel. We hadden ondertussen zelf al een huis gekocht, dus het was voor ons een enorm fijn idee dat ons eigen huis ook verkocht was. We hebben een hele positieve ervaring gehad met Reham.” 

We zijn ontzettend blij dat Reham zoveel uit handen heeft genomen. De manier waarop Reham werkt en terugkoppelt gaf ons heel veel vertrouwen en rust. 

- Paulien Smulders

“In 40 jaar is er natuurlijk enorm veel veranderd op de woningmarkt, dus het was voor ons allemaal nieuw. We zijn ontzettend blij dat Reham zoveel uit handen heeft genomen. De manier waarop Reham werkt en zaken terugkoppelt gaf ons heel veel vertrouwen en rust. De terugkoppeling ging snel en voor de hypotheek hebben we gebruik gemaakt van de diensten van Reham Hypotheken. Jeroen heeft ons goed advies gegeven over onze hypotheek en de overbrugging.   

Ik zou Reham zeker aanbevelen bij anderen. Wij waren heel blij met hun adviezen en hulp. Alles zat onder hetzelfde dak en dat gaf ons veel rust. Wij hoefden zelf weinig uit te zoeken en dat kostte een stuk minder energie. Hierdoor hadden wij meer tijd en energie om in ons nieuwe huis te stoppen.” 

Kortgezegd biedt Reham een brede service aan, van verkoop tot aankoop en van styling tot hulp met het vinden van de juiste hypotheek. Ze koppelen de zaken waar ze mee bezig zijn goed terug en ook hun service voor het gebruik maken van de verhuisbus is mooi meegenomen. Alle service zit onder één paraplu en dat gaf ons veel rust. Dankjewel Reham!”