VERKOOP | Saar en William vertellen

Je hebt 30 jaar lang met liefde in jouw huis gewoond en het wordt tijd voor een kleinere woning. Waar begin je? Saar en William vroegen familie om raad. Ze kwamen bij Reham terecht en verkochten hun huis met 600m2 tuin in Hoek.  

“Wij hebben 30 jaar in ons huis gewoond, een heerlijke woning met een tuin van 600m2. Een tuin waar wij en vooral mijn vrouw veel plezier aan hebben beleefd en waar wij veel tijd hebben doorgebracht. Mijn vrouw en ik speelden al langer met het idee om te gaan verhuizen naar een kleinere woning aan zee, maar vooral mijn vrouw had daar nog wel wat moeite mee. Mijn zwager en schoonzus zijn vorig jaar verhuisd naar het Waterfront in Terneuzen. Hierdoor ging bij ons dit idee ook wat meer leven. Ik wist zeker dat als ik zou verhuizen ik dicht bij het water wilde gaan wonen. Afgelopen voorjaar brak Saar haar arm en toen werd het werken in de tuin natuurlijk een stuk lastiger. Dit gaf haar ook het besef dat dit een goed moment was om nu daadwerkelijk onze woning te gaan verkopen.   

Mijn schoonzus was recent verhuisd dus vroeg ik aan haar: wie zou jij kiezen als makelaar? Haar antwoord was meteen: Reham.

- William

Toen we in het voorjaar van 2020 de knoop hebben doorgehakt om ons huis te verkopen was vooral de vraag welke makelaar wij hiervoor wilde inschakelen. Mijn schoonzus had hier al wat ervaring mee dus stelde ik de vraag aan haar: wie zou jij kiezen als makelaar?   

Haar antwoord was meteen: Reham. Ook al heeft zij enkel te maken gehad met Reham als verkopende partij; Reham had een goede indruk bij haar achtergelaten. Haar spontane en snelle reactie gaf voor ons de doorslag om voor Reham te kiezen.   

We wisten eigenlijk niet zo goed wat te verwachten van Reham voor de verkoop van ons huis, vooral omdat we hier geen ervaring mee hebben. We hebben natuurlijk 30 jaar in ons huis gewoond en nooit te maken gehad met een makelaar in die 30 jaar. Toch gaf Reham ons meteen een goed gevoel. Ze waren bij Reham erg helder en ze zijn meteen langsgekomen voor een waardebepaling. Jeanette heeft ons hele traject begeleid en Fabian is foto’s komen nemen en heeft een 3D video gemaakt. Die 3D video heeft denk ik wel meegespeeld in de verkoop van ons huis. Er was veel interesse en de 3D video is vaak bekeken. Het geeft een goed beeld van de woning zonder dat je er fysiek naartoe hoeft te gaan.  

Op vrijdagmorgen waren ze van Reham al bij ons langs geweest om een bord in de tuin te plaatsen en op zaterdag hadden wij de eerste kijkers op bezoek. Dit waren vooral nieuwsgierige mensen uit het dorp. Op maandag hadden we dan twee bezichtigingen via Reham en er stonden er eigenlijk nog 8 op de planning die week.   

Ze geven je een soort ‘familiegevoel’; het gevoel dat ze echt bekommerd zijn om jou en je situatie en wensen.

- William

‘s Avonds kregen wij een telefoontje van een mevrouw: ze had gezien dat ons huis te koop stond en wij opzoek waren naar een flat aan het water. Deze vrouw gaf aan dat haar schoonvader opzoek was naar een huis met grote tuin en hij nu zelf in een flat aan het water in Terneuzen woonde, dus of we niet eens een kijkje wilde komen nemen. Wij zijn diezelfde avond nog bij dat appartement gaan kijken en de eigenaar liet meteen weten dat hij ons huis wilde kopen. Het was dus snel beklonken; we zouden van huis ‘ruilen’. Die ruil is toen meteen in gang gezet. We zijn nog steeds erg blij met deze keuze!   

Wanneer je je huis verkoopt en in ons geval ook een soort van ‘ruilt’ krijg je te maken met veel papierwerk en natuurlijk de notaris. Zaken waar wij geen verstand van hebben. Reham pakte deze zaken goed op en hebben dit goed voor ons geregeld. Als we iets niet wisten of begrepen konden we hun bellen of mailen en kregen we snel antwoord. Vaak nog dezelfde dag. Ook nu we verhuisd zijn weten we dat we bij Reham terecht kunnen mochten we vragen hebben over onze woning.    

Ze werken heel correct bij Reham en het voelt erg vertrouwd als je met hen in gesprek bent. De personen die tegenover je staan zijn allemaal vriendelijk. De samenwerking met hen voelt dan ook erg prettig. Ze geven je een soort ‘familiegevoel’; het gevoel dat ze echt bekommerd zijn om jou en je situatie en wensen. Ik zou Reham dus zeker aanbevelen en dat heb ik ook al gedaan! Kortom; een goede partij om mee samen te werken als jij je huis wilt verkopen!”