Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Koen Hamelink

Koen Hamelink

Axel combineert het beste van twee werelden

Axel combineert het beste van twee werelden. Kleiner dan Terneuzen en Hulst, maar met een voorzieningenaanbod dat niet voor deze steden onderdoet. Dat is voor mij Axel in een notendop. Axel combineert het prettige, kleinschalige gevoel van een dorp, met allerlei ‘stadse’ mogelijkheden. Eigenlijk, het beste van twee werelden. Dat is naar mijn idee een van de belangrijkste redenen waarom de Axelse woningmarkt zo in trek is. 

Zelf kom ik al bijna mijn hele leven in Axel. Ik zat er op de lagere school en op de middelbare school. Op één of andere manier zorgen die jeugdherinneringen toch voor een speciale band. Ook met Reham zijn we al zeker twintig jaar actief In Axel. Dat betekent dat we Axel en de‘Erpelkappers’  inmiddels aardig goed kennen. Ook nu kom ik er nog regelmatig. Natuurlijk voor mijn werk, maar bijvoorbeeld ook voor de boodschappen, om een te hapje eten of een partijtje golf op de prachtige golfbaan De Woeste Kop. We zijn met Reham ook lid van de businessclub van FC Axel; dé club van de stad, met veel vrijwilligers en veel activiteiten. 

Gevarieerd woningaanbod 
Goede restaurants, actieve ondernemers, leuke evenementen, een mooi museum, een groot openlucht zwembad en dichtbij de Expresweg naar Antwerpen, de Belgische kust en Gent. Als je hier woont, woon je centraal en heb je werkelijk alles dichtbij huis. Het is niet alleen logisch dat Axelaars graag in Axel blijven wonen, maar ook dat er veel nieuwkomers zijn. Dit zijn mensen uit andere Zeeuws-Vlaamse dorpen en steden, maar ook Vlamingen van over de grens. Starters, gezinnen of senioren; Axel heeft een gevarieerd woningaanbod, waarmee we in iedere vraag kunnen voorzien. 

Woningen in elke prijsklasse 
Mijn ervaring is dat woningen in Axel snel en gretig van de hand gaan. Dit zijn woningen in vrijwel iedere prijsklasse: van een mooie rijtjeswoning tot een luxe appartement. In mijn gesprekken met woningverkopers en woningzoekers, merk ik dat zij dezelfde voordelen benoemen, die ik ook ervaar. Axel is gewoon leuk; zorgeloos wonen in een prettige sfeer. En alhoewel ik er zelf niet woon, voelt een bezoek aan Axel een beetje als thuiskomen.