Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Nikki van Dorsselaer

Nikki van Dorsselaer

Hoe is het nu met... Nikki van Dorsselaer

Sinds september 2020 krijgt het team van Reham Makelaars en Taxateurs versterking van assistent makelaar in opleiding Nikki van Dorsselaer. Hoe gaat het nu met haar? Hoe bevalt het makelaarsvak? Lees het in de blog!

Nikki werkte jarenlang als model in binnen- en buitenland, maar had altijd al interesse in het makelaars vak: “Ik was sowieso altijd al geïnteresseerd in de woningmarkt en hoe deze zich ontwikkelt in de regio. Als mijn man en ik bijvoorbeeld gingen wandelen, waren we vaak woningen aan het bekijken en gingen we schatten voor hoeveel ze te koop stonden, om vervolgens op Funda te kijken of we het bij het rechte eind hadden. Als kind vond ik het vak ook al erg interessant; wanneer mijn ouders naar een woning gingen kijken, stond ik het huis eigenlijk al mee te verkopen aan hen. Ik luisterde altijd vol bewondering naar de makelaar en hoe deze alles over het huis aan het uitleggen was. Ik zag dan vaak de inrichting al helemaal voor me!”  

Ik vind het belangrijk dat mensen goed worden ingelicht over een woning en dat ze nadien echt het gevoel hebben dat ze eerlijk en fijn geholpen zijn.

- Nikki van Dorsselaer

Zo kwam Nikki bij Reham terecht!

Nikki heeft al veel van de wereld gezien; toen ze nog volop bezig was met haar modellenwerk woonde ze tijdelijk in het buitenland en daarnaast heeft ze ook nog een jaar in Saoedi-Arabië gewoond samen met haar man welke hier enkele jaren als expat verbleef voor een project van Dow Chemicals.   

Toen de assignment in Saoedi-Arabië was afgerond en ze definitief terug naar Nederland verhuisden pakte ze het modellenwerk terug op. Toch was ze ook toe aan een nieuwe uitdaging naast het modellenwerk. Ze kwam bij Reham terecht naar aanleiding van een vacature bij Reham Hypotheken: “Tijdens de eerste lockdown kwam er een vacature vrij als administratief medewerker bij Reham Hypotheken. Hier heb ik destijds op gesolliciteerd en lang verhaal kort: na drie gesprekken vonden Fabian en Koen mij eigenlijk beter passen bij de makelaarskant van het kantoor. Dit was voor mij een prachtige kans die ik met beide handen heb aangegrepen! Zodoende ben ik in september 2020 gestart met werken bij Reham en tegelijkertijd startte ik ook met de opleiding ARMT (Assistent Makelaar). Na een vrij korte periode werd ik zelf op pad gestuurd: dit is spannend maar hier leer je uiteindelijk het meest van! Uiteraard in overleg en onder goede begeleiding.  

In dit halfjaar heb ik enorm veel bijgeleerd en dat doe ik nog elke dag… Het leukste aan het makelaars vak vind ik het klantcontact. Ik zet graag mijn sociale skills in om klanten en kandidaten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hierbij houd ik de lijntjes graag kort. Ik vind het belangrijk dat mensen goed worden ingelicht over een woning en dat ze nadien echt het gevoel hebben dat ze eerlijk en fijn geholpen zijn. Het is in mijn ogen belangrijk dat mensen goed weten wat ze te wachten staat wanneer ze een woning kopen/verkopen. Daarom is het goed begeleiden van dit proces ook zo enorm belangrijk!” 

Mijn opleiding verwacht ik voor de zomer af te ronden. Vanaf dan mag ik mijzelf officieel Assistent Makelaar noemen!

- Nikki van Dorsselaer

De dag van Nikki

“De avond van tevoren neem ik altijd mijn agenda door om te kijken wat mij de volgende dag te wachten staat en lees ik de beschikbare documentatie, mocht ik deze woning(en) nog niet eerder bezocht hebben, goed door.   

De werkdagen zijn altijd anders: de ene dag heb ik tien bezichtigingen op de planning staan, de andere dag slechts een paar en ondersteun ik mijn collega’s op kantoor met administratieve werkzaamheden of ben ik op pad voor het maken van een 3D opname van een woning. Naar aanleiding van de diverse bezichtigingen ben ik dagelijks bezig met het opvolgen van zaken zoals het verwerken van de feedback en vragen van potentiële kopers. Ook wanneer er veel (dezelfde) biedingen zijn, volgen wij dit op en krijgen geïnteresseerden de kans om een maximaal eindbod te doen. Al bij al komt er dus veel bij kijken!  

Op de dagen dat ik niet aan het werk ben zit ik volop in de studie. De opleiding tot Assistent Makelaar duurt in principe één jaar en bestaat uit verschillende toetsen en praktijkopdrachten. Het grootste gedeelte van de toetsen heb ik inmiddels gehaald. De praktijkopdrachten verwacht ik ook voor de zomer af te ronden. Dus als alles volgens plan verloopt mag ik mij vanaf deze zomer officieel Assistent Makelaar noemen! Wellicht dat ik in de toekomst de vervolgopleiding tot Register Makelaar Taxateur wil volgen. Over welk tijdsbestek ik het dan heb kan ik niet echt zeggen; ik denk dat ik hier vanzelf ook wel in groei. Op dit moment wil ik vooral ervaring opdoen, meer leren over het vak en natuurlijk mijn huidige opleiding afronden!”  

Vragen voor Nikki?