Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Fabian du Puy

Fabian du Puy

Othene heeft het!

Een divers aanbod aan betaalbare woningen, veel groen, kindvriendelijk en aardig wat voorzieningen. Wonen in Othene is om meerdere redenen aantrekkelijk. Tel daar het gemak van een onderhoudsvrije nieuwbouwwoning bij op en je begrijpt dat veel mensen de sprong over de kreek maken.

Waarom Othene?

Dat zien wij duidelijk in ons woningaanbod. Afgelopen jaar verkochten wij bijna twintig woningen, alleen in Othene. Ook dit jaar staat de teller alweer op zes. We praten dan over vrijstaande woningen, hoekwoningen, rijtjeshuizen en twee-onder-éénkapwoningen. Met name dit laatste woningtype is zeer in trek. In de gesprekken die ik voer, merk ik dat veel mensen bewust kiezen voor de jonge bouwjaren. Je hoeft niet een half jaar te klussen voordat je je nieuwe huis in kunt, het onderhoud is minimaal en ook de energierekening is gunstig.

Niet alleen het aantal woningen dat we in Othene verkopen valt op, óók de snelheid waarmee we dit doen. We hebben gemiddeld minder dan 10 weken nodig om een woning te verkopen. Dat is prettig zakendoen! Zo snel duidelijkheid is fijn voor zowel de verkoper als koper.

Onze verkoopsuccessen in Othene zijn geen toevalstreffers. Daarvan ben ik overtuigd. Doordat ik zelf in de wijk woon, wéét ik hoe prettig het hier wonen is. Daar praat ik graag over, ook met mijn collega’s. Dat overtuigt! Door de jonge gezinnen zijn er volop vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Natuurlijk, lekker buiten! Door de dertig kilometerzones is dit vertrouwd. Bovendien, houden we allemaal een oogje in het zeil. Er is groen, bomen en  speelvoorzieningen; dus met een beetje fantasie beleef je hier de mooiste avonturen! Ook voor een basisschool, verse bakker en snackbar hoef je de wijk niet uit. Natuurlijk mag het best wat meer, zeker ook wat speelvoorzieningen en voetbalveldjes betreft, dat zal vast nog wel komen!

Wat me in sommige gesprekken opvalt, is dat woningzoekers soms toch nog een verkeerd beeld van de wijk hebben. Alsof alleen goed betaalde tweeverdieners hier een huis van hun gading zouden vinden. Ik doe mijn best om het tegendeel te bewijzen. We hebben in de wijk ook betaalbare koopwoningen. Voor jonge gezinnen, maar ook voor mensen die een stap eerder of verder in hun wooncarrière zitten. Deze diversiteit maakt de wijk tot een heerlijke wijk om te wonen. Lekker in het groen en redelijk dichtbij de stad.