Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs

Verkoop nu, verhuis later! De beste verkoopprijs en alle tijd om een nieuwe woning te vinden

Eerst je huis verkopen en dan kopen? Of eerst een huis kopen en dan verkopen? De aankoop en verkoop van een woning sluiten helaas niet altijd perfect op elkaar aan. Daar komt bij dat de woningmarkt heel krap is. De rente is momenteel laag en het woningaanbod beperkt, omdat net als jij veel mensen op zoek zijn naar een huis. Een lastige keuze die zeker nu veel onzekerheid met zich mee kan brengen. 

Zit je erover te denken om nu je huis te verkopen, omdat het een gunstige tijd is? Maar twijfel je omdat een huis kopen lastiger dan ooit lijkt? Heb je er al eens aan gedacht om je huis nu te verkopen, en over een jaar pas te verhuizen?

Waarom nu verkopen en later verhuizen?

Wie eerst verkoopt en dan pas koopt, weet precies wat zijn woning heeft opgebracht en dat maakt de rekensom voor de nieuwe woning een stuk makkelijker. En passeert de woning pas een jaar later? Dan heb jij alle rust en ruimte om een nieuw huis te zoeken. 

→ Wil je voorkomen dat je niet genoeg tijd hebt om een nieuwe woning te vinden, na het verkopen van je huidige woning?

→ Ben je bang dat als je te lang wacht met het verkopen van jouw huis, de waarde van de woning daalt

→ Wil je nu profiteren van de lage rente?

→ Wil jij alle tijd om op zoek te gaan naar jouw droomhuis?

→ Wordt jouw nieuwbouwwoning pas over een jaar of later opgeleverd?

→ Wil jij zekerheid?

→ Wil je niet met een onzeker bedrag aan dubbele lasten komen te zitten?

→ En wil je voorkomen een huis te moeten huren als tussenoplossing 

Kies er dan voor om jouw woning nu te verkopen, en pas te verhuizen wanneer het jou uitkomt! 

Met deze aanpak heb je niet alleen meer tijd om een nieuwe woning te vinden, maar ook om bepaalde zaken van tevoren te regelen voor je nieuwe woning, zoals het uitzoeken van een nieuwe keuken.

- Wouter Hamelink

Gebrek aan tussenoplossingen

Het kan zomaar zijn dat je huis snel voor een hele goede prijs wordt verkocht. Een kans die je niet wil laten lopen, maar waar ga je dan naar toe als je koper er over 3 maanden in wilt? Wanneer je volgende droomhuis toevallig te koop staat en je kunt daar koper worden, dan is het geen probleem, maar wat als er niks naar je zin te koop staat of iemand koopt het voor je neus weg? Dan ben je genoodzaakt om naar een tijdelijke oplossing te zoeken en die voorraad aan tijdelijke huurwoningen is echt heel klein op dit moment. Grote kans dat je dus niks vindt op tijd en dat wil je natuurlijk niet.

Verkopen en kopen zonder stress?

Momenteel worden er maar weinig huizen aangeboden, maar er is wel veel vraag naar woningen. Dat brengt jou als woningverkoper in een luxe positie. Er is namelijk sprake van een verkopersmarkt en daar kan je als huiseigenaar voordeel uit halen. Dit betekent niet alleen dat jij een hoge prijs voor jouw woning kunt vragen, maar stelt jou ook in staat om bepaalde voorwaarden voor de verkoop af te spreken met de koper. En gezien het geringe aanbod en de vele geïnteresseerden, zullen kopers hier in de huidige markt genoegen mee nemen. 

Onze makelaars vertellen jou graag meer over deze verkoopaanpak. Zo realiseren we jouw wensen: een snelle verkoop, voldoende tijd en vooral een tevreden gevoel.

Maak vrijblijvend een afspraak:

Ja ik wil een afspraak