Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs

Stappenplan voor het kopen van een huis

Bij Reham krijgen wij dagelijks potentiële huizenkopers over de vloer die niet weten waar ze moeten beginnen met zoeken. Wij helpen jou bij het zoeken en kopen van jouw droomhuis! Hoe we dat doen? Daar geven we jou een korte introductie van in deze blog en handige tips and tricks in ons e-book.

Naar wat voor huizen kan ik kijken? Waar moet ik op letten tijdens het bezichtigen? Wat komt er nu allemaal kijken bij het kopen van een huis?” Dagelijks krijgen wij veel potentiele huizenkopers over de vloer, op zoek naar hun droomhuis! Ze komen vaak met vragen zoals deze. Logisch al die vragen, want het kopen van een huis doe je niet zomaar even! De huizenverkoop in Zeeuws-Vlaanderen is tegenwoordig bovendien ‘booming business’; er zijn steeds meer Vlamingen die de grens overgaan en mede dankzij een aantal grote bedrijven in deze regio, zijn er ook meer expats.

Het kopen van een huis lijkt lastiger dan ooit en wanneer het dan ook nog eens de eerste keer is dat je een huis wil gaan kopen, is het al helemaal moeilijk om te weten waar je moet beginnen.

Geen zorgen, je bent zeker niet de eerste die dat gevoel heeft gehad en daarom kijken wij graag met jou mee wanneer je op zoek gaat naar jouw droomhuis. Of je nu al eerder een huis hebt gekocht of pas net komt kijken op de woningmarkt, mijn collega’s en ik kennen de Zeeuwse woningmarkt als geen ander. We kennen niet enkel de huizen en prijzen, maar zien ook de mogelijkheden die je hebt met het huis! Samen denken we na over alle mogelijkheden om jouw droomhuis te vinden en te verwezenlijken.

Wanneer je dan jouw droomhuis hebt gevonden wil je het liefst heerlijk wegdromen en bedenken hoe jij van dit huis jouw thuis gaat maken. Behangen of verven? Tapijt of laminaat? En wat voor meubels wil ik in huis? Maar in de realiteit gaat dit niet altijd, want wanneer jij je droomhuis gevonden hebt begint het echte werk pas: je moet dingen regelen zoals een hypotheekofferte, taxatierapport en soms ook een bankgarantie. Klinkt allemaal zwaar, maar ook tijdens dit proces staan we je graag bij, kun jij alvast nadenken over de inrichting.

We kijken bijvoorbeeld welke hypotheekvorm het beste bij je past en welke geldverstrekker de interessantste rente en voorwaarden biedt. Zo kun jij straks met een gerust hart in jouw nieuwe huis gaan wonen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de stappen die je maakt bij het kopen van een huis. Wil je meer weten? Bekijk dan eens het e-book Stappenplan voor het kopen van een huis. Hier leggen we uit welke stappen er gemaakt moeten worden wanneer jij een huis wil gaan kopen en geven we jou handige tips en tricks!

Download gratis e-book