Reham Makelaars en Taxateurs
Reham Makelaars en Taxateurs
Fabian du Puy

Fabian du Puy

Verkoop nu, maar verhuis later: 6 voordelen

“Ik wil mijn woning verkopen, maar heb nog geen nieuwe woning op het oog.” 

Herkenbaar? Heb je er al eens aan gedacht om je huis nú te verkopen en over een jaar pas te verhuizen? Zo niet, lees dan verder! In deze blog zet ik de zes voordelen van deze aanpak op een rij. 

Je wilt je woning verkopen maar vraagt je af: eerst je huis verkopen en dan kopen? Of eerst een huis kopen en dan verkopen? De aankoop en verkoop van een woning sluiten niet altijd perfect op elkaar aan, dat weten wij maar al te goed. Daar komt bij dat de woningmarkt heel krap is op dit moment. De rente is momenteel laag en het woningaanbod beperkt, omdat net als jij veel mensen op zoek zijn naar een huis. Een lastige keuze die zeker nu veel onzekerheid met zich mee kan brengen.  

Daarom een vraag van ons aan jou; heb jij er wel eens over nagedacht om je huis nu te verkopen en over een jaar pas te verhuizen? Dit brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Te beginnen met voordeel één: 

Voordeel 1: Je hebt genoeg tijd voor het vinden van jouw droomhuis 

Een logisch, maar niet minder belangrijk voordeel. De meest voorkomende reden dat mensen twijfelen of ze hun woning wel op de markt willen zetten, is namelijk omdat ze bang zijn dat ze niet op tijd een nieuwe woning vinden. Of dat deze nieuwe woning niet volledig aan hun wensen voldoet wegens tijdgebrek. De aanpak ‘Verkoop nu, Verhuis later’ geeft jou de tijd om rond te kijken op de woningmarkt en straks te kunnen verhuizen naar jouw droomhuis; een huis wat voldoet aan jouw wensen, zonder compromissen. 

Kopers van een huis vinden het vaak ook geen enkel probleem om langer te moeten wachten. Waarom lees je in ons e-book

Voordeel 2: Je hoeft niet bang te zijn dat de waarde van je woning daalt 

Momenteel worden er relatief weinig huizen aangeboden, maar er is wel veel vraag naar woningen. Dit brengt jou als verkoper in een luxepositie. Er is namelijk sprake van een verkopersmarkt en daar kun jij als huiseigenaar voordeel uithalen. Omdat je toch pas over een jaar verhuist heb je minder druk om snel te verkopen en meer tijd om te wachten op dat ene mooie bod. Zo krijg jij zeker de beste prijs voor jouw huis! 

Op dit moment is de woningmarkt gunstig. Nu hebben we zekerheid, maar je weet niet hoe je er over een jaar bij zit. Het was dus eigenlijk nu of nooit. Dus dachten we: we gaan het gewoon doen! 

- Ernst Lensen
Lees verder

Voordeel 3: Je kunt nu profiteren van de lage rente 

De rente is op dit moment historisch laag en daardoor is het kopen van een huis aantrekkelijk. Je hebt met de huidige rentetarieven lage maandlasten. Wanneer jij nu verkoopt en een nieuw huis vindt kun je profiteren van deze lage rente! 

Voordeel 4: Geen zorgen als jouw nieuwbouwwoning pas later wordt opgeleverd 

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, wil je niet pas op het laatste moment je huis verkopen. Zeker nu de huizenprijzen gunstig zijn voor verkopers. Een passeerdatum bijvoorbeeld een jaar na verkoop is daarom handig als jij een nieuwbouwwoning hebt gekocht! 

Voordeel 5: Niet op zoek naar tussen oplossingen 

Het liefste wil je maar één keer verhuizen en daarom is het fijn dat zowel koper als verkoper weet waar hij of zij aan toe is. Ook hier speelt tijd weer een rol: je hebt meer tijd om zelf iets nieuws te vinden en hoef dus niet opzoek naar bijvoorbeeld een tijdelijke huurwoning. 

Met deze aanpak heb je niet alleen meer tijd om een nieuwe woning te vinden, maar ook om bepaalde zaken van tevoren te regelen voor je nieuwe woning, zoals het uitzoeken van een nieuwe keuken.

- Wouter en Amber
Lees verder

Voordeel 6: Je komt niet met een onzeker bedrag aan dubbele lasten te zitten 

Woningverkopers en -kopers hebben met dubbele woonlasten te maken als zij een nieuwe woning hebben terwijl hun oude huis nog niet is verkocht. Ook wanneer zij nog in hun woning verblijven omdat de nieuwe woning in aanbouw is of nog niet is gepasseerd bij de notaris, hebben zij dubbele lasten.  

Met onze aanpak ‘Verkoop nu, Verhuis later’ kunnen deze dubbele lasten zoveel mogelijk ingeperkt worden. Je kunt de oplevering van je huidige woning met deze werkwijze praktisch laten aansluiten op de oplevering van je nieuwe woning, zodat je zo min mogelijk dubbele lasten hebt. 

Zo, nu weet jij wat de zes voordelen zijn van nu verkopen, maar later verhuizen. In ons bijbehorende e-book ‘Verkoop nu, Verhuis later’ vind je nog meer voordelen en vertellen twee klanten waarom zij gebruik maakten van deze verkoopaanpak. Zo vonden Ernst en zijn vrouw het bijvoorbeeld fijn dat ze meer tijd hadden om de ideale bewoner voor hun huis uit te kiezen en vonden Wouter en Amber het vooral een voordeel dat ze meer tijden hadden om zaken voor het nieuwe huis te regelen, zoals een nieuwe keuken.  

Het nu verkopen van jouw huis en later verhuizen is dus erg gunstig om verschillende redenen. Zo hoef je niet opzoek naar tussenoplossingen, kun je rustig interieur gaan shoppen en kun je nu gebruik maken van de gunstige rentetarieven.  

Denk je na het lezen van deze blog: Ja, dit wil ik! Neem dan gerust contact op met onze makelaars. Zij helpen jou graag verder! 

Ja, dit wil ik!